0 0
Zalige vegetarische lasagne

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Ingrediënten

saus
2 blikjes gepelde tomaten
2 tl tomatenpuree
15 cherrytomaatjes
4 sjalotjes
4 tenen knoflook
6 zongedroogde tomaten
1 el balsamicoazijn
1,5 el donkerbruine basterdsuiker
2 laurierblaadjes
1 el tijm gedroogd of vers
1/2 el rozemarijn gedroogd of vers
1 el oregano gedroogd of vers
peper en zout
overig
1 courgette
1 bakje kastanjechampignons
500 gr verse spinazie
1 pakje lasagnebladen
2 bollen mozzarella
180 gr parmezaanse kaas
250 gr mascarpone
1/2 bol verse nootmuskaat
olijfolie

Zalige vegetarische lasagne

met courgette, kastanjechampignons en spinazie

Hartig winters gerecht zonder vlees

  • 40 min, 30 min wachten
  • 6 porties
  • Gemiddeld

Bereiden

Wij eten een paar dagen per week vegetarisch en dan eten we net zo lekker als wanneer we vlees eten. Zoals bijvoorbeeld deze zalige vegetarische lasagne met een zelfgemaakte tomatensaus met hele cherrytomaatjes en heel veel groenten. Ik gebruik zoveel als mogelijk biologische producten, het smaakt echt lekkerder!

Net als in het recept van de makkelijke lasagne (met vlees) gebruik ik ook hier weer mascarpone in plaats van bechamelsaus.

Het is heel lekker om bij deze vegetarische lasagne een simpele spinazie salade de serveren met een paar zongedroogde tomaatjes en avocado en een dressing van balsamicoazijn, olijfolie en citroenrasp.

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Je start met het maken van de saus zodat deze minstens een half uur lekker kan sudderen en de smaken goed kan opnemen. Snij de sjalotjes in hele smalle ringen en snij de knoflook fijn.

Beetje olijfolie in de pan op zacht vuur en laat de sjalotjes en knoflook even glazig worden en doe de tomatenpuree erbij. Laat de puree even een paar minuutjes ontzuren. Afblussen met balsamicoazijn en de blikjes gepelde tomaten erbij. Doe ook de suiker, fijngesneden zongedroogde tomaatjes, alle kruiden en de laurierblaadjes erbij. Laat lekker zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout en in de laatste 15 minuten kunnen de hele cherrytomaatjes erbij.

Wanneer je saus niet goed indikt kun je een handje parmezaanse kaas bij de saus doen. Heel erg lekker en dan word je saus vanzelf dikker.

2
Klaar

Zet een grote pan op met 2 eetlepels water en laat hier met aan met de spinazie stomen totdat alles is geslonken. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet.
Snij de champignons in vieren en de courgette in blokjes en bak deze kort aan (ongeveer 3 minuten, totdat de champignons geslonken zijn) in een pan met een beetje olijfolie. Breng op smaak met tijm, peper en zout.

3
Klaar

Nu kun je de lasagne gaan opbouwen. Haal van te voren even de laurierblaadjes uit de saus.

Laag 1: Start met een laagje saus en daarover de helft van het mengsel van courgette en champignons, paar stukjes mozzarella verdelen en dan de lasagnebladen.
Laag 2: Saus, spinazie, mozzarella, lasagnebladen.
Laag 3: Saus, courgette en champignons, mozzarella, lasagnebladen.
Laag 4: Mascarpone voorzichtig uitsmeren over de hele schaal en wat nootmuskaat erover raspen. Als laatste de geraspte parmezaanse kaas eroverheen voor een gouden krokante korst.

4
Klaar

Zet de lasagne voor ongeveer een half uur in de oven. Houd vanaf 25 minuten goed in de gaten!

gepocheerd ei
vorige
Hemels ontbijt met gepocheerd ei
speculaas met amandelen
volgende
Speculaas met amandelen

Plaats je reactie