0 0
Vrolijke naanbroodjes

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Vrolijke naanbroodjes

met oosters gekruid gehakt en spinazie

Snel, makkelijk en voedzaam

  • 25 minuten
  • 4 porties
  • Makkelijk

Bereiden

De lente staat voor de deur en ik heb dan ook helemaal de lente in mijn bol. Ik heb zin in lichte frisse gerechtjes die lekker snel klaar zijn zodat je het heerlijk in de eerste lentezon kunt opsmikkelen.

Dat is precies wat deze vrolijke naanbroodjes zijn: snel, makkelijk en voedzaam.

Geen typisch gerecht zoals jullie zijn gewend van Lekker van Loes, maar eigenlijk kook ik best vaak met oosterse kruiden. Dat gaat echt zo van, beetje van dit en een beetje van dat. Nu eindelijk eens een goed uitgewerkt oosters gerecht, speciaal voor jullie.

Het gehakt in dit gerecht is heerlijk vers rundergehakt van HaKOEna. Groot verschil met het gehakt dat we kennen uit de supermarkt. In de supermarkt wordt er van alles aan je vlees toegevoegd om het langer houdbaar te maken en ook zit het bomvol met water. Zodra je het gehakt van HaKOEna uit de verpakking haalt merk je al dat er nauwelijks vocht achterblijft en er is enkel peper en zout aan toegevoegd.

Omdat ik gewoon ook eens makkelijk wil doen, kocht ik de naanbroodjes in de supermarkt. Wanneer je ze even opwarmt in de oven en lekker belegt zijn deze helemaal prima vind ik. Maar je kunt naanbrood natuurlijk ook zelf maken. In principe is het recept niet anders dan voor pizzadeeg. Het heeft enkel bloem, olijfolie, water, gist en zout nodig en je kunt het eventueel kruiden met koriander of komijn.

Tip: Het is heel lekker om er een frisse salsa bij te eten van tomaatjes en paprika met verse kruiden.

Geniet van dit heerlijke lente gerecht dat je ook nog eens binnen 30 minuten op tafel hebt staan.

Stappen

1
Klaar

Haal het gehakt een half uurtje van te voren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Je kunt beginnen met het roosteren de sesamzaadjes in een steelpan met antiaanbaklaag. Op een medium pitje en blijf erbij zodat ze niet verbranden. Als ze klaar zijn schep je ze in een kommetje en zet je ze even weg.

In dezelfde pan gaan we het komijnzaad en korianderzaad roosteren. Dit heeft een paar minuutjes nodig en je keuken gaat er heerlijk van ruiken. Je kunt de kruiden natuurlijk ook gewoon zo bij het gehakt doen maar wanneer je ze roostert komt er veel meer geur en smaak vrij. Blijf erbij en schep af en toe om.

Wanneer het klaar is kun je de kruiden in een vijzel doen. Heb je deze niet, geen probleem, dan sla je deze stap over. Wanneer de kruiden een beetje afgekoeld zijn kun je ze fijnstampen voor nog meer smaak.

De pan hoeft nog niet bij de afwas, want hierin gaat straks ook het gehakt.

2
Klaar

Snijd de uitjes en de knoflook fijn. In de steelpan gaat een klein beetje olijfolie en hierin smoor je eerst de uitjes. Na een paar minuutjes kan de knoflook erbij en dan ook het gehakt. Rul het gehakt goed. Gewoon stukjes breken met de spatel.

Wanneer het gehakt bruin begint te worden kan ook komijnzaad, korianderzaad, chili, zout en peper erbij. Laat even lekker bakken.

-- Nu is het moment om de naanbroodjes even op te warmen in de oven. Volg gewoon de instructies op het pakje. Ik deed ze er 6 minuten in op 180 graden.--

Na ongeveer 5 minuten kun je ook beginnen de spinazie in de pan erbij te doen. Op het gemak, gewoon iedere keer een handje. Houd wat spinazie achter voor de opmaak van de broodjes straks.

-- Haal de naanbroodjes uit de oven.--

3
Klaar

Voor de dip meng je de yoghurt en tahin in een kommetje. Tahin is een sesampasta (vooral bekent van de hummus) en je vindt het gewoon in de supermarkt. Daarbij gaat de rasp van een citroen en breng op smaak met peper en zout.

4
Klaar

Dan is het tijd om de broodjes op te maken. Van een mooi opgemaakt gerecht wordt iedereen blij. Je kunt het natuurlijk naar eigen inzicht doen, leuk creatief werkje.

Ik deed het zo:
Snij de broodjes schuin door midden. Eerst een klein laagje dip. Dan een beetje rauwe spinazie erbovenop. Daarna het gehaktmengsel. Garneer met nog een beetje dipsaus, sesamzaadjes, cherrytomaatjes en verse koriander.

Tip:
Het is heel lekker om er een frisse salsa bij te eten van tomaatjes en paprika met verse kruiden.

zelfgemaakte frietjes
vorige
Zelfgemaakte frietjes met mayonaise
melanzane alla parmigiana
volgende
Melanzane alla parmigiana

Plaats je reactie