0 0

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Vispannetje

pure smaken, gezond en past in elk dieet

  • Gemiddeld

Bereiden

Inspiratie voor een zalig vispannetje. Mijn allereerste inspiratie-recept. Deze recepten bedenk ik voor jullie gevorderde thuiskoks. Misschien vinden jullie het net zoals ik ook lastig om een recept te volgen en wellicht zoek je enkel even dat beetje inspiratie. Daar ga ik je dan in voorzien.

Hoe? Heel simpel, met een voor-foto van de ingrediënten en een na-foto van het gerecht. Daarbij krijgen jullie ook nog een korte omschrijving en kun je jezelf uitleven.

Het inspiratie-recept

Vispannetje met mediterraanse smaken

Dit gerecht is heel puur en zit bomvol met mediterraanse smaken. Je kunt de groenten gebruiken die jezelf lekker vindt. De harde groentes heb ik samen met knoflook en een pepertje gestoofd in sherry. Dat kan natuurlijk ook in witte wijn. Voor de vis koos ik voor roodbaars filet maar het is ook heerlijk met bijvoorbeeld kabeljauw of zalm. De vis snij ik in grote blokken, deze worden gezouten en gebloemd en gaan daarna kort in de pan met wat olie en boter. Heel kort, puur voor de smaak, want droge vis is niet lekker. In de oven gaart het verder.

De groentes gaan onderin de ovenschaal. Daar overheen de vis, evt met een aantal rauwe garnalen, cherrytomaatjes en veel verse kruiden voor de smaak. Denk bijvoorbeeld aan salie, marjolein en tijm. Het geheel gaat daarna nog kort in de oven. Afhankelijk van welke vis je gebruikt, tussen de 15 en 20 minuutjes op 200 graden, dan roosteren de tomaatjes ook mooi. Serveer met een paar schijfjes citroen.

Dit is zo’n typisch puur gerecht dat valt of staat met je ingrediënten. Ga dus naar je groenteboer en koop de vis bij een goede visboer!

Je kunt dit vispannetje gewoon zo eten, of je eet het met pasta met een zelfgemaakte pesto, rijst, of met wat rauwe spinazie. Afhankelijk van je dieet zijn er tal van mogelijkheden. Lekker, gezond en weinig calorieën!

Eet smakelijk.

 

 

tarte tatin witlof
vorige
Mini tarte tatin van witlof
verse tomatensaus
volgende
Verse tomatensaus

Plaats je reactie