0 0
Vegetarische samosa’s

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Vegetarische samosa’s

Hemelse hapjes

Lekker voor bij de borrel

  • 1 uur, 20 min oventijd
  • Moeilijk

Bereiden

Deze samosa’s vergen wat geduld maar het resultaat is het waard. Je steelt gegarandeerd de show met deze heerlijke borrelhapjes. Vorige week nog serveerde ik deze vegetarische samosa’s op een feestje en de schaal was binnen no time leeg.

De samosa’s maak ik met filodeeg. Dat wordt heerlijk crispy in de oven en is geen overheersend deeg. Maar… het vergt wat oefening. Gooi niet direct de handdoek in de ring, oefening baart kunst. Neem de tijd en bewaar je kalmte en geduld. Dan komt het altijd goed!

Check deze video waarin heel goed wordt uitgelegd hoe je makkelijk driehoekjes kunt vouwen van filodeeg.

Dit recept stelde ik samen voor L-Magazine van Dagblad de Limburger van 30 september 2017.

Stappen

1
Klaar

Kook de rijst en laat deze afkoelen. Schil de aardappels en snij deze in blokjes van ongeveer 1 cm.

2
Klaar

Schenk een beetje olie in een hapjespan en laat de fijngesneden knoflook, koriandersteeltjes, het sjalotje en de aardappels zachtjes smoren. Voeg de komijn en het kerriepoeder toe. Voeg na 3 minuten een glas water toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes inkoken. Prak de aardappels fijn en laat het geheel daarna afkoelen.

3
Klaar

Haal het filodeeg uit de vriezer en laat het ontdooien onder een vochtige doek. Wees met filodeeg altijd voorzichtig en heb geduld. Ik ga uit van vierkante plakjes deeg die ik in drie lange repen snijd. Uit ieder plakje deeg haal je dus 3 samosa’s. Mix de afgekoelde rijst met het aardappelmengsel en voeg de erwtjes toe. Smeer beide kanten van het deeg in met gesmolten boter en leg een lepel met het mengsel links op een streepje deeg en besprenkel eventueel met nigellazaad. Vouw er dan driehoekjes van. In de inleiding van dit recept vind je de link naar een video die je precies uitleg hoe je dat doet.

4
Klaar

Bak de samosa’s af in de oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten. Serveer de filodeeghapjes met een mix van yoghurt en hete chilisaus, frisse komkommer, limoenpartjes, rode peper en korianderblaadjes.

vorige
Eend met zoete pruimen
spruitenstamppot
volgende
Spruitenstamppot de luxe

Plaats je reactie