0 0
Stoofpeertjes

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Ingrediënten

8 stoofpeertjes
500 ml rode port
500 ml rode wijn
2 steranijs
2 kaneelstokjes
50 gr fijne suiker
1 el maizena

Stoofpeertjes

in rode port

op en top kerstmis

  • 15 min, 2 uur wachten
  • 4 porties
  • Gemiddeld

Bereiden

Voor mij geen kerst zonder stoofpeertjes. Terwijl de peertjes stoven ruikt je hele keuken naar kerstmis door de geur van de kaneel en de steranijs. Genieten!

Stappen

1
Klaar

Schil de peertjes en laat de steeltjes eraan zitten. Laat de stoofpeertjes 2 uur stoven in de port en de rode wijn. Vul de pan eventueel een beetje bij met water zodat de peertjes goed onder staan. Daarbij gaat de steranijs, de kaneelstokjes en de suiker.

2
Klaar

Na 2 uur haal je de stoofpeertjes eruit en maak je de overgebleven saus aan met een beetje maizena. Daarvan dikt hij in en gaat de saus mooi glimmen. Voordat je de maizena bij de saus doet maak je een papje met een beetje koud water, zo voorkom je klontjes in de saus.

paddestoelensaus
vorige
Paddestoelensaus
leftovers
volgende
Lovely Leftovers

Plaats je reactie