0 0
Rustiek brood met vijgen en noten

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Rustiek brood met vijgen en noten

ouderwets gebakken in de oven

    Lekker om stukjes van af te breken en te soppen in de saus van een stoofschotel.

    • 30 min, 2 uur en 45 min wachten
    • Gemiddeld

    Bereiden

    Dit recept is voor twee broden.

    Wil je echt eens een bijzonder brood bakken dan is dit een aanrader. Rustiek van uiterlijk en ouderwets gebakken in de oven. Je hebt wat geduld nodig voordat je brood klaar is omdat het deeg twee keer moet rijzen maar het is het wachten meer dan waard.

    Het brood smaakt zoals het eruit ziet. De vijgen en de noten maken de smaak helemaal af. Lekker om stukjes van af te breken en te soppen in de saus van een stoofschotel. Ook heerlijk als lunch met jam of bij de soep.

    Stappen

    1
    Klaar

    Meng de meel, bloem, zout, gist, suiker, boter en water door elkaar en kneed tot een soepel deeg. Mocht het deeg iets te nat zijn, doe je er wat bloem bij. Indien het deeg iets te droog is, voeg je wat extra water toe. Kneed tot een mooie bol en dek af met huishoudfolie. Laat het deeg 1 uur rijzen.

    2
    Klaar

    Leg een bakpapiertje op de bakplaat. Hak de noten en snij de vijgen in niet al te grote stukken. De stukken mogen wel wat verschillende zijn hoor, dat maakt het extra rustiek.
    Verdeel het deeg in twee stukken en kneed de noten en de vijgen in beiden stukken deeg. Maak er twee mooie bollen van en plaats ze op de bakplaat. Dek ze weer af met folie en laat nog eens een uur rijzen.

    3
    Klaar

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestuif de broden met bloem en snij ze kruislings in met een mes. De broden zijn gaar binnen 30 tot 45 minuten. Je kunt dit testen door te kloppen op de onderkant van het brood. Als het hol aanvoelt, is het brood klaar.

    Gluhwein met cranberries
    vorige
    Glühwein met cranberries
    gehaktbrood
    volgende
    Gehaktbrood met verrassing

    Plaats je reactie