0 0
Quiche Lorraine

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Ingrediënten

Quiche deeg
300 gr bloem
150 gr zachte roomboter
2 eieren
mespuntje fijn zout
Vulling
200 gr spekjes
2 prei kleintjes
bosje bosui
versgemalen peper
Eimengsel
4 eieren
handje geraspte kaas jong of jong belegen
200 gr crème fraiche
peper en zout
Topping
100 gr parmezaanse kaas

Quiche Lorraine

een klassieker

De makkelijke Franse keuken

  • 30 min, 30 min wachten
  • 4 porties
  • Gemiddeld

Bereiden

Wie kent hem niet, de Quiche Lorraine. Een van de bekendste Franse recepten afkomstig uit Lotharingen. Ondanks dat het een klassieker is, bestaan er toch diverse variaties op, maar altijd met ei, kaas en spekjes.

Het deeg dat je maakt is een heel eenvoudig zanddeeg van bloem, boter en eieren en is een heerlijk bros deeg.

Ik vind de Quiche Lorraine het lekkerst met frisse groenten erbij want de eieren, het spek en de kaas maken het een machtig geheel dat wat tegenwicht kan gebruiken. Heel vaak wordt er prei gebruikt dus dat doe ik ook en ik voeg ook nog bosuitjes toe. Daarbij serveer ik een simpele frisse spinaziesalade met radijsjes.

Voor de topping gebruik ik parmezaanse kaas, niet echt Frans maar wel echt zó ontzettend lekker!

De quiche bak je in een quichevorm of taartvorm, liefst met een lage opstaande rand zodat je een mooie platte quiche krijgt.

 

Stappen

1
Klaar

Eerst ga je het deeg maken. Voeg alle ingrediënten samen en kneed er een soepel deeg van. Laat het deeg daarna een half uur tot een uurtje rusten.

2
Klaar

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Doe een klein beetje olie in de pan en bak de spekjes uit. Snijd de preien in kleine halve maantjes, dus eerst door de lengte en dan in kleine schijfjes.
Voeg de prei toe aan de spekjes en breng op smaak met peper. Geen zout toevoegen want de spekjes zijn al zout genoeg. Bak het mengsel totdat alles geslonken is en laat het geheel daarna afkoelen.

3
Klaar

Meng de eieren met de crème fraîche en een handje geraspte kaas. Klop dit geheel goed door elkaar totdat je een mooie lobbige substantie krijgt.

Vet de quichevorm in met boter en bestrooi deze met een beetje bloem. Rol het deeg uit op de werkbank die je hebt bestoven met bloem. Rol het deeg op om je deegroller en rol uit boven de vorm. Druk goed vast en haal het teveel aan deeg weg. Prik de bodem van het deeg in met een vork.

4
Klaar

Schep de afgekoelde preivulling op het deeg en schenk het eimengsel erover. Bestrooi de quiche met geraspte parmezaanse kaas en bak de quiche in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

5
Klaar

Serveer bij de quiche een frisse salade zoals bijvoorbeeld deze spinaziesalade met radijsjes.

kipburgers
vorige
Kipburgers… om in te bijten zo lekker
spinaziesalade
volgende
Frisse spinaziesalade

4 reacties Verberg reacties

Plaats je reactie