0 0
Pollo alla Parmigiana

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Pollo alla Parmigiana

Lekker en puur Italië

De kip gaart langzaam in de tomatensaus

  • 45 min, 30 min wachten
  • 2 porties
  • Makkelijk

Bereiden

De Italiaanse keuken kenmerkt zich door puur eten. Deze pollo alla parmigiana is daar een perfect voorbeeld van. Het is belangrijk om goede producten te kopen, daar valt of staat dit gerecht mee. Dus ga naar de groenteboer, de poelier, de kaasboer en de bakker. Op de markt vind je ze allemaal en je proeft het verschil!

De kip gaart in de tomatensaus terwijl de mozzarella en parmezaanse kaas heerlijk zacht en goudbruin bakken in de oven.

Stappen

1
Klaar

Verhit een sauspan met een scheut simpele olijfolie en fruit hierin zachtjes de gesnipperde sjalotjes en de knoflook. Pluk de blaadjes van de basilicum en houd deze even apart. Bind de takjes van de basilicum met keukengaren bij elkaar. Deze gaan samen met de gepelde tomaten en de cherrytomaatjes erbij. Daarna volgen de azijn en de wijn.

2
Klaar

Kook de saus op zacht vuur met een deksel op de pan voor ongeveer 30 minuten. Breng daarna de saus op smaak met peper en zout en verwijder de basilicumtakjes.

3
Klaar

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de boter in een pan en bak de kipfilets aan beide kanten mooi bruin. Van binnen hoeft de kip nog niet gaar te zijn. In de oven worden de filets verder vertroeteld en gegaard.

4
Klaar

Leg de kip in een passende ovenschaal. Giet de tomatensaus erbij en eroverheen. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de schaal. Rasp de parmezaanse kaas erover en de schaal kan de oven in. Na ongeveer 30 minuten is de kip lekker sappig en de kaas mooi gesmolten.

5
Klaar

Scheur stukjes van de basilicumblaadjes eroverheen. Serveer met lekker brood en een goed glas rode wijn. Mangiare gustoso!

gevuld brood
vorige
Gevuld brood
tarte tatin witlof
volgende
Mini tarte tatin van witlof

Plaats je reactie