0 0
Makkelijke lasagne

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Ingrediënten

300 gr gehakt rundgehakt of half om half
2 el tomatenpuree
2 sjalotjes of 1 ui
3 teentjes knoflook
2 blikjes gepelde tomaten
1 blokje runderbouillon
1 el rietsuiker
2 blaadjes laurier
1 el oregano liefst vers maar gedroogd kan prima
1 el rozemarijn liefst vers maar gedroogd kan prima
1 el tijm liefst vers maar gedroogd kan prima
75 gram parmezaanse kaas
1 bol buffel mozzarella
250 gr mascarpone
1/2 bolletje verse nootmuskaat
pakje lasagnebladen
paar blaadjes verse basilicum om te serveren
op smaak brengen met peper en zout

Makkelijke lasagne

klein beetje vals spelen

Soms mag je het jezelf best gemakkelijk maken en toch heerlijk genieten

  • 20 min, 1,5 uur wachten
  • 6 porties
  • Makkelijk

Bereiden

Ik gebruik bijna altijd biologische en eerlijke producten. Die keuze mag je uiteraard zelf maken maar voor deze lasagne is het wel echt een aanrader. Het is zo’n puur gerecht. Hoe puurder de ingrediënten, hoe lekkerder!

Deze lasagne is snel gemaakt. Je moet het wel even de tijd geven. De saus heeft een uurtje nodig en de lasagne gaat ongeveer een half uur in de oven. Maar veel werk heb je niet aan. Bijzonder aan dit recept is dat ik heel makkelijk gewoon wat mascarpone gebruik met nootmuskaat in plaats van een bechamelsaus. Dat scheelt weer een hoop werk en ingrediënten.

Klik hier voor het recept van de zalige vegetarische lasagne, ook met mascarpone!

Stappen

1
Klaar

Voor de saus begin je met het ontzuren van de tomatenpuree. In een klein beetje olijfolie op laag vuur lekker laten pruttelen voor een minuut of 5. Daarna het gehakt erbij, sjalotjes en knoflook, tomaten, bouillonblokje, kruiden (behalve de basilicum) en suiker. De saus ongeveer een uur laten inkoken op laag vuur en eventueel op smaak brengen met peper en zout.

2
Klaar

Verwarm de oven voor op 180 graden. De lasagne bouw je op in laagjes. Eerst de tomatensaus, klein beetje bestrooien met stukjes mozzarella en geraspte parmezaanse kaas. Lasagnebladen eroverheen en herhalen. Laagje voor laagje... Je eindigt met een laag mascarpone met geraspte nootmuskaat, beetje mozzarella en parmezaanse kaas. De mascarpone is een uitkomst vind ik. Het maakt de lasagne lekker romig en je hoeft geen bechamelsaus te maken.

3
Klaar

De lasagne gaat 30 tot 45 minuten in de oven. Doordat de saus vers gemaakt is zal deze minder stevig zijn dan je gewend bent van een pakje. Maar mocht je de lasagne een dag later opnieuw verwarmen dan is de saus wel stevig. Ik vind het allebei lekker dus ook helemaal niet erg.
Wil je wel echt graag een stevige lasagne zet dan je lasagne eerst 25 in de oven en laat helemaal afkoelen. Daarna opnieuw 15 tot 30 minuten in de oven verwarmen. Als de bovenkant bruin genoeg gekleurd is, dek je deze af met wat aluminiumfolie.

gehaktbrood
vorige
Gehaktbrood met verrassing
kippenlevertjes met ui en appel
volgende
Kippenlevertjes met ui en appel

Plaats je reactie