0 0
Luchtige smaakvolle tortilla’s

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Ingrediënten

tortilla's
1,5 koffiekopje bloem
2 tl gedroogde gist
3 el olijfolie
snufje fijn zout
3/4 koffiekopje heet water
kip vulling
kipdijfilet
kruiden naar eigen smaak curry pasta of kerriepoeder of paprikapoeder
paprika kleur naar keuze
verse koriander
taugé
rode peper
lente-ui
mascarpone
zalm vulling
gerookte zalm van goede kwaliteit
rucola
rode ui
snijbiet
limoen
komkommer
mascarpone
vegetarische vulling
verse gewassen spinazie
groene asperges kort geblancheerd
waterkers
cherrytomaatjes
hardgekookt ei
ricotta

Luchtige smaakvolle tortilla’s

met drie keer inspiratie voor de vulling

Zelfgemaakt is altijd lekkerder

  • 30 min
  • 2 porties
  • Gemiddeld

Bereiden

Je kent ze wel… die plakkerige tortilla’s uit een pakje die smaken naar karton. Ik heb het nooit echt lekker gevonden. Met dit recept maak je zelf heel makkelijk en snel je eigen tortilla’s. Smakelijk en lekker luchtig.

Daarbij krijg je van mij ook nog eens drie keer inspiratie voor de vulling. Een tortilla met zalm, eentje met kip en een vegetarische variant.

Tortilla’s kun je prima eten als lunch of diner maar je steelt er ook de show mee tijdens een feestje.

Laat het smaken!

Stappen

1
Klaar

Roer de bloem en gist door elkaar. Voeg hier de olijfolie aan toe en een snufje zout. Daarna voeg je langzaam het hete water eraan toe. Je kunt het beste water gebruiken dat net van de kook af komt. Doe dit voorzichtig met een lepel en in kleine beetjes want het is heel heet.

Let op dat je niet teveel water gebruikt. Kijk en voel goed hoe het met je deeg gaat. Zodra je een soepel deeg hebt, is het klaar. Mocht je toch teveel water hebben gebruikt, voeg je gewoon nog wat bloem toe.

2
Klaar

Wanneer je een mooie deegbal hebt snij je deze in 8 gelijke stukken. Eerst in tweeën, dan in vieren en dan in achten. Leg de 8 deegballetjes op een schaal, dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast.

Je hebt nu alle tijd om alles klaar te maken voor de vulling. Zie de ingrediëntenlijst voor drie verschillende variaties.

3
Klaar

Wanneer je vulling in bakjes en schaaltjes klaar staat haal je de deegballetjes uit de koelkast. Bestuif je werkplank met een beetje bloem. Rol iedere bal met een deegroller heel dun en voorzichtig uit.

Als laatste zet je een goede koekenpan met anti-aanbaklaag op groot vuur. Je hoeft geen olie toe te voegen want dat zit al in het deeg. Als het goed is zie je kleine bubbels in je tortilla ontstaan, dat is het moment om de tortilla om te draaien. Beide kanten mogen lichtjes bruin zijn maar bak ze niet te lang want dan worden ze te hard en kun je ze niet meer buigen. Houd als indicatie 1 tot max 2 minuten per kant aan.

4
Klaar

Het enige dat je dan nog hoeft te doen is de tortilla's vullen.

Tip 1: zorg dat je alles voor de vulling heel fijn snijdt, dat eet lekkerder en makkelijker.
Tip 2: smeer voordat je je tortilla gaat vullen altijd de tortilla even in met bijvoorbeeld mascarpone, ricotta of kruidenkaas.

5
Klaar

Tortilla met kip

6
Klaar

Tortilla met zalm

7
Klaar

Tortilla met groenten en ei

pulled pork
vorige
Pulled Pork… de lekkerste (herzien)
kipburgers
volgende
Kipburgers… om in te bijten zo lekker

Plaats je reactie