0 0
Lovely Leftovers

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Ingrediënten

150 gr bloem
2 tl gedroogde gist
3 el olijfolie
snufje fijn zout
100 ml heet water

Lovely Leftovers

luchtige wraps

Restjesdag was nog nooit zó lekker

  • 40 min
  • 4 porties
  • Gemiddeld

Bereiden

Je kent ze wel, die plakkerige wraps uit een pakje die smaken naar karton. Ik heb het nooit lekker gevonden.

Met dit recept maak je zelf heel makkelijk en snel je eigen wraps. Smakelijk, luchtig en de ideale manier om de leftovers van bijvoorbeeld je kerstdiner te verwerken.

Stappen

1
Klaar

Roer de bloem en gist door elkaar. Voeg hier de olijfolie aan toe en een snufje zout. Daarna voeg je langzaam het hete water eraan toe. Je kunt het beste water gebruiken dat net van de kook af is. Doe dit voorzichtig met een lepel en in kleine beetjes want het is heel heet.
Let op dat je niet teveel water gebruikt. Zodra je een soepel deeg hebt, is het klaar. Mocht je toch teveel water hebben gebruikt, voeg je gewoon nog wat bloem toe.

2
Klaar

Wanneer je een mooie deegbal hebt snij je deze in 8 gelijke stukken. Eerst in tweeën, dan in vieren en dan in achten. Leg de 8 deegballetjes op een schaal, dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast voor ongeveer een half uurtje.

3
Klaar

Je hebt nu de tijd om te kijken wat je in je koelkast hebt om de wrap mee te vullen. Je kunt met de wraps alle kanten uit. Met een beetje sambal en sojasaus samen met verse groenten maak je heel snel een heerlijke oosterse wrap. Maar misschien heb je nog wat stoofvlees over, samen met verse groenten ook heerlijk in een wrap en saus is dan niet meer nodig. Je kunt de wrap ook insmeren met mascarpone, kruidenkaas, ricotta of zure room, heerlijk in combinatie met verse kruiden en vis.

4
Klaar

Bestuif je werkplank met een beetje bloem. Rol ieder balletje met een deegroller super dun en voorzichtig uit. Zo dun dat je er bijna doorheen kunt kijken. Hoe dunner, hoe lekkerder. Zet een goede koekenpan met anti-aanbaklaag op groot vuur. Je hoeft geen olie toe te voegen want dat zit al in het deeg. Zodra de pan heet is ga je de wraps bakken. Als het goed is zie je kleine bubbels in je wrap ontstaan, dat is het moment om de wrap om te draaien. Beide kanten mogen lichtjes bruin zijn maar bak ze niet te lang want dan worden ze te hard en kun je ze niet meer buigen. Houd als indicatie 1 tot max 2 minuten per kant aan.

5
Klaar

Het enige dat je dan nog hoeft te doen is de wraps vullen. Leef je uit!

stoofpeertjes
vorige
Stoofpeertjes
detoxen
volgende
Detoxen doe je zo

Plaats je reactie