0 0
Limburgse quiche

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Ingrediënten

quiche deeg
300 gr bloem
150 gr zachte roomboter
2 eieren
mespuntje fijn zout
vulling
2 (ong 250 gr) saucijsjes
1 prei
3 stengels bosui
100 gr verse spinazie
100 gr grottenkaas
peper en zout
eimengsel
4 eieren
handje geraspte kaas jong of jong belegen
200 gr crème fraiche
peper en zout
garnering
radijsjes
verse spinazie
bosui

Limburgse quiche

met grottenkaas, saucijsjes en mergellandeieren

Gemaakt met de super verse ingrediënten van Buurderij Maastricht

  • 30 min, 30 min wachten
  • 3 porties
  • Makkelijk

Bereiden

quicheJa hoor, ik ben weer een succesreceptje rijker, al zeg ik het zelf 😉
Deze quiche wil je maken en dan wil je ook eens naar de Buurderij gaan zodat je deze kunt maken met de meest verse lokale producten.

Boeren en Buren

In Maastricht ging deze week de 3de Buurderij van Nederland van start en ik was erbij. Boeren en Buren is in andere Europese landen al een groot succes >>> je koopt lokaal en vers voedsel en je eet dus beter dan ooit!

Denk aan verse eitjes, honing, jams, brood, kip, varkens- en rundvlees, kaas, koekjes, etc… en dat allemaal van boerderijen uit de buurt en gemaakt door mensen met passie 

Korte uitleg:
– meldt je eerst aan op de website
– kies online je producten en reken ze af
– je haalt ze op tijdens de markt die iedere woensdag van 18 tot 20 uur plaatsvindt bij de natuurtuinen in het Jekerdal in Maastricht

Limburgse quiche

Ik bestelde online onder andere saucijsjes van de Heijerhof in Midden Limburg, Mergellandei uit Zuid Limburg en grottenkaas uit Belgisch Limburg van het Kaasbaronneke uit Bilzen. Met deze ambachtelijke producten maakte ik deze super lekker Limburgse quiche die ook nog eens makkelijk en snel te maken is.

De quiche bak je in een quichevorm of taartvorm, liefst met een lage opstaande rand zodat je een mooie platte quiche krijgt.

Oja… niet te vergeten, je houdt ongeveer 1/3 van het deeg over. Koop een paar aardbeien, wat vanillevla en slagroom en maak daarna als cadeautje voor jezelf gewoon een heerlijke aardbeientaart of bak het zanddeeg in een muffinvorm en maak er kleine taartjes van.

Het recept >>> lichtzoete zomerse aardbeientaart

Stappen

1
Klaar

Eerst ga je het deeg maken. Voeg alle ingrediënten samen en kneed er een soepel deeg van. Laat het deeg daarna een half uur tot een uurtje rusten.

2
Klaar

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snij de worstjes in de breedte in stukjes van 1 cm. Doe een klein beetje olie in de pan en bak de stukjes worst lekker bruin samen met wat peper en zout.

Snijd de prei in kleine halve maantjes, dus eerst door de lengte en dan in kleine schijfjes. Voeg de prei toe aan de stukjes saucijs. Bak het mengsel totdat alles geslonken is en laat het geheel daarna afkoelen.

3
Klaar

Meng de eieren met de crème fraîche en een handje geraspte kaas. Klop dit geheel goed door elkaar totdat je een mooie lobbige substantie krijgt.

Vet de quichevorm in met boter en bestrooi deze met een beetje bloem. Rol het deeg uit op de werkbank die je hebt bestoven met bloem. Rol het deeg op om je deegroller en rol uit boven de vorm. Druk goed vast en haal het teveel aan deeg weg. Prik de bodem van het deeg in met een vork.

Let op! Een quiche is een niet al te hoge hartige taart. Zorg dus dat je de rand niet te hoog maakt met het deeg.

4
Klaar

Schep door de afgekoelde worst- en preivulling de spinazie en de in ringen gesneden bosui en schep het op het deeg. Daarna gaat het eimengsel erover. Bestrooi de quiche met klein gesneden stukjes grottenkaas en bak de quiche in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

5
Klaar

Laat de quiche vanuit de oven ongeveer 10 minuten afkoelen. Lauwwarm is de quiche op zijn lekkerst. Garneer met verse blaadjes spinazie, ringetjes bosui en radijsjes.
Lekker!!! Eet smakelijk.

salade geitenkaas
vorige
Geitenkaas salade 2.0
courgettetaart
volgende
Courgettetaart

Plaats je reactie