0 0

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Ingrediënten

4 grote lamskoteletten of 6 kleintjes
1 meiraap alternatief: knolselderij of koolrabi
salade
1 komkommer
3 wortels
1/2 venkel
1 limoen
1 el olijfolie
marinade
1 el grove Franse mosterd
75 ml witte wijn
2 el dragon vers of gedroogd
1 el olijfolie
2 el verse tijm
peper en zout
Lamskotelet in een Franse marinade

Lamskotelet in een Franse marinade

met frietjes van meiraap

Goed lamsvlees is verrukkelijk. Koop het niet in de supermarkt maar ga liever naar een goede slager.

  • 30 min
  • 2 porties
  • Gemiddeld

Bereiden

Echt goed lamsvlees heeft een subtiele zachte smaak. Soms dacht ik lam te eten en dan had het een hele sterke, niet lekkere, uitgesproken smaak.

Vorig jaar zag ik een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over lamsvlees. En wat bleek… in veel gevallen wordt er schaap of zelfs vlees van andere dieren verkocht in plaats van lam. En dat heb ik altijd al geproefd. Ga daarom naar een goede slager voor echt lekkere lamskotelet.

Lamskotelet is makkelijk te bereiden en het hoeft maar kort bereid te worden. Het vlees mag rose zijn. Enkel de marinade heeft wat tijd nodig om lekker in te trekken.

Bij deze Franse lamskoteletjes kun je heerlijke frietjes van meiraap serveren en/of gebakken aardappeltjes, samen met een frisse salade een feestelijke maaltijd die snel op tafel staat.

Stappen

1
Klaar

Alle ingrediënten voor de marinade gaan samen in een kom. Goed roeren.
Kotelet insmeren met peper en zout en door de marinade halen. Laat het vlees minimaal 1 uur marineren.

2
Klaar

Rasp voor de salade de venkel, wortels en de komkommer en dit laat je even uitlekken in vergiet. Het water geeft geen smaak dus druk af en toe ook even met je handen het vocht eruit. Doe de salade in een kom samen met een beetje olijfolie, limoensap en rasp en breng op smaak met peper en zout.

3
Klaar

Verhit de frituurpan op 180 graden.
Snij de meiraap in dunne reepjes van ongeveer een halve centimeter. Frituur de meiraap in een paar minuten in kleine porties goudgeel. Laat daarna uitlekken op keukenpapier.

Serveertip: heel erg lekker over deze frietjes is een mengsel van tijmblaadjes met zeezout.

4
Klaar

Braad de lamskotelet in een pan met antiaanbaklaag in hete olijfolie. Beide kanten hoeven maar een paar minuten want het vlees is het lekkerst wanneer het nog rose van binnen is. Hoe lang je het vlees in de pan houdt is afhankelijk van de dikte van de kotelet, variërend tussen de 2 en 5 minuten per zijde.

5
Klaar

Na het bakken laat je het vlees een minuut of 4 rusten in aluminiumfolie voordat je het gaat serveren.

spaghetti met paddestoelen en truffel
vorige
Spaghetti met paddestoelen en truffel
klassiek franse kippetje
volgende
Klassiek Frans kippetje

Plaats je reactie