• Home
  • BBQ
  • Kipburgers… om in te bijten zo lekker
0 0
Kipburgers… om in te bijten zo lekker

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Ingrediënten

burgers
4 kipdijfilet ongeveer 400 gr
4 meergranenbroodjes
1/2 bosje bladpeterselie veel lekkerder dan krulpeterselie
1 ei
4 el paneermeel
2 el currypasta zelf maken is altijd lekkerder
paprika
tomaat
komkommer
uien
verse sla bv snijbiet, rucola en waterkers
saus
2 el rijstolie
2 el sojasaus
2 el zoete milde chilisaus
2 tl sambal badjak
2 tl vissaus
2 tl sesamolie
2 tl gembersiroop
currypasta
1 stengel sereh
3 limoenblaadjes
1 limoen
1/2 bosje verse koriander
2 el rijstolie
2 tenen knoflook
2 cm verse gember
1/2 rode peper

Kipburgers… om in te bijten zo lekker

met een oosters smaakje

Overheerlijk, een plaatje om te zien en laag in calorieën

  • 30 min
  • 4 porties
  • Gemiddeld

Bereiden

Een burger kan zo lekker zijn. Vaak doen we er klodders mayonaise en ketchup op en wordt het geserveerd op een klef hamburger broodje. Dat kan ook anders. Nog veel smakelijker dan een ‘gewone’ hamburger en ook gezonder… een meergranenbroodje met kip!

Het lekkerste stukje kippenvlees vind ikzelf de kippendij dus daar maak ik in de keukenmachine gehakt van. Kippendijen zijn iets vetter dan kipfilet maar ze zijn daardoor ook lekkerder. Ik heb de kipburgers gebakken in de grillpan maar dat kan ook in een koekenpan of op de BBQ.

Je kunt de burgers kruiden zoals je zelf wilt, deze keer maakte ik de kipburgers met een oosters smaakje. Ik gebruikte hiervoor onder andere een zelfgemaakte currypasta en ook dat recept zal ik met je delen. Je hebt er maar 2 eetlepels van nodig dus je kunt het in de koelkast of vriezer zetten voor wanneer je een heerlijke curry wilt maken. Je hoeft dan enkel kip of vis toe te voegen met groenten en de currypasta aan te lengen met wat kokosmelk.

Bij de kipburgers serveer ik een frisse salade.

Stappen

1
Klaar

Start met het snijden van de kip in grove stukken. Deze gaan in de keukenmachine en laat even draaien totdat je een mooi gehakt hebt. Dan voeg je er de bladpeterselie en 2 el currypasta aan toe, ei en het paneermeel gaan erbij en breng op smaak met peper en zout.

In de ingrediëntenlijst zie je de inhoud van de currypasta staan. Zelfgemaakt is altijd lekkerder. Je houdt nog pasta over dus kun je later in de week nog eens een heerlijke curry maken. Je hoeft enkel alle ingrediënten in de keukenmachine te doen en klaar is je currypasta.

Haal het gekruide gehakt uit de machine en maak er mooie ronde platte burgers van.

2
Klaar

Dan snij je alle groenten voor bij de burger mooi in dunne schijfjes of reepjes, net wat je leuk vindt.

Zet de grillpan aan op hoog vuur en gril eerst je broodjes aan de binnenkant even heel kort. Daarna gril je de uien lichtbruin. Dan gaan de burgers erin. Beide kanten goed bruin grillen, ongeveer 3 minuten per kant. Daarna het vuur laag zetten en nog even 5 minuutjes met een deksel erop ook de binnenkant goed gaar laten worden.

3
Klaar

TIP: Serveer bij de burger een salade. Je hebt de ingrediënten immers al in huis. Je kunt heel makkelijk een heerlijke dressing maken door de helft van de saus te nemen en dit aan te maken met 2 el rijstolie. Kan het nog makkelijker?

Laat iedereen aan tafel lekker zijn eigen burger en salade samenstellen. En al zou je geneigd zijn een biertje bij je burger te drinken, een doge witte wijn is echt een aanrader bij deze kipburger!

tortilla's
vorige
Luchtige smaakvolle tortilla’s
Quiche Lorraine
volgende
Quiche Lorraine

Plaats je reactie