0 0

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Ingrediënten

3
1
5
1/4
1 teen
1
1 tl
1 tl
1 el
paar blaadjes
Italiaanse omelet

Italiaanse omelet

Voedzame lunch voor het weekend

Een omelet is bij uitstek geschikt om de restjes in je koelkast op te maken.

  • 30 min
  • 1 porties
  • Makkelijk

Bereiden

Je wilt wel eens wat anders eten tijdens de lunch in plaats van je boterham met kaas. Een omelet maken kan natuurlijk niet altijd, omdat je je lunch bijvoorbeeld naar je werk meeneemt. Daarom is dit bij uitstek een lunch voor wanneer je wat langer de tijd hebt.

Deze Italiaanse omelet is niet alleen heel smaakvol maar ook nog eens heel gezond. En laten we eerlijk zijn, een omelet maken kan iedereen en in principe heb je niet eens een recept nodig want het is een ideaal recept om de restjes in je koelkast op te maken. Zie mijn recept als een leidraad en durf te experimenteren met wat er bij jou in de koelkast ligt.

Stappen

1
Klaar

Breek de eitjes in een schaal en even goed loskloppen met een vork.

2
Klaar

Snij de groentes in kleine blokjes.

3
Klaar

Beetje olijfolie in de pan en zachtjes het sjalotje en de ui smoren. Later de tomaat, zongedroogde tomaat en de courgette toevoegen.

4
Klaar

Later het ei erbij in de pan. Neem de tijd, je wilt niet dat je omelet straks breekt. Lekker laten bakken op laag vuur en een deksel op pan.

5
Klaar

Wanneer alle ei gestold is kun je de omelet omdraaien en deze ook even kort aan de andere kant aanbakken. Wil je er zeker van zijn dat je omelet heel blijft, leg dan gewoon een groot bord op de steelpan en draai de pan om zodat de omelet op het bord ligt. Vanaf het bord weer voorzichtig de pan in laten glijden... Lukt het niet? Ach, de smaak is hetzelfde en oefening baart kunst.

Boterham met zalm maar dan anders
volgende
Boterham met gerookte zalm

Plaats je reactie