0 0
Heuvel Angus Burger

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Heuvel Angus Burger

met een homemade BBQ saus

Gewoon de lekkerste burger die je ooit zult eten, wedden?

  • 30 min
  • 6 porties
  • Makkelijk

Bereiden

Wie houdt er niet van een sappige hamburger? En wat dacht je dan van een Heuvel Angus Burger van het Angus rund dat zijn hele leven gewoon in het mooie Zuid Limburg heeft mogen grazen?

Heuvel Angus

Je kunt bij boer Bjorn de Heuvel Angus Burgers kant en klaar kopen (klaargemaakt volgens mijn recept) maar je kunt ze ook zelf maken van Angus gehakt. Goed mals vlees is de basis >>> bestel Heuvel Angus vlees
Een goede grill doet de rest. Het liefst maak ik de burger op de BBQ maar dat kan ook in de grillpan.

Wanneer je een hamburger eet van zo’n mooi vlees dan vind ik dat je ook wat extra tijd mag besteden aan de saus. Dus in plaats van klodders mayonaise en curry geef ik je ook een recept voor de lekkerste zoet/zure homemade BBQ saus.

Het brood is natuurlijk ook heel bepalend voor hoe je hamburger smaakt en hoe “eetvriendelijk” de burger wordt. Ik koop meestal zachte bolletjes met sesamzaadjes. De binnenkanten grill ik kort op de BBQ.

De Heuvel Angus Burger beleg ik iedere keer weer anders. Dan eens met smeltkaas, en dan eens met gegrilde bacon en ui, maar nooit ontbreken de gebakken uitjes. En soms maken we super burgers met alles erop en eraan!! Verder garneer ik met sla, tomaat en augurk.

super burger

 

 

Stappen

1
Klaar

Je start met het maken van de BBQ saus. Als eerste gaat de ketchup in een pannetje op laag vuur. Daarna gaan alle ingrediënten erbij en blijf je roeren, maar ook proeven. Proef of de verhouding zoet/zuur zo is als dat jij het lekker vindt en breng op smaak. Laat de saus een half uurtje pruttelen en zet dan het vuur uit en laat afkoelen.

Tijd om de BBQ aan te gaan steken!

2
Klaar

Doe het gehakt in een kom en voeg alle ingrediënten eraan toe en kneed het geheel goed door.
Vorm 1 grote bal die je vervolgens in 2-en deelt en deze weer in 3-en deelt. Rol 6 gelijke bolletjes en druk ze vervolgens plat als een hamburger. Zet ze even in koelkast of vriezer zodat ze goed koud zijn voordat ze op de BBQ gaan. Dit voorkomt dat ze uit elkaar vallen.

Voordat je de burgers gaat grillen smeer je ze met een kwastje even een beetje in met wat olie. Hoe lang de burgers op de grill liggen hangt af van hoe hard je BBQ gaat. Bij ons liggen ze er gemiddeld 5 tot 10 minuten op. Niet te lang, dat is zonde van het vlees.

3
Klaar

Ok, we gaan nu BBQ-en. Iets wat heel Nederland doet en denkt te kunnen. Maar echt, er zijn wel wat skills voor nodig. Ik leg de basis aan je uit, volgens Robbert natuurlijk ;-)

1. Stook de BBQ super heet maar zorg dat er op het rooster een plek is waar het minder heet is.
2. Leg de burger op het hete rooster en laat de burger rustig liggen voor een minuut of 2-3. Heel belangrijk is dat je de burger niet eerder omdraait dan dat hij loskomt. Ga niet duwen of wroeten.
3. Bak daarna de andere kant even lang.
4. Daarna leg je de burger even aan de kant waar het minder heet is en pak je evt. de smeltkaas uit de koelkast.
5. Mocht je er kaas op willen doen gaat het er nu pas op en doe je voor 1 minuut de deksel op de BBQ zodat het goed kan smelten.

4
Klaar

Beleg je Heuvel Angus burger met rauwkost die je lekker vindt, kaas en/of bacon en vergeet de BBQ saus niet! Enjoy!

caesar salade
vorige
Caesar salade à la Loes
kalfstong
volgende
Het meest malse stukje kalfsvlees

Plaats je reactie