0 0
Hemelse tiramisu

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Ingrediënten

6 eieren gebruik verse eitjes!
120 gr fijne suiker
500 gr mascarpone
30 tot 35 lange vingers
300 ml licht gezoete espresso
4 el amaretto
2 el cacao

Hemelse tiramisu

makkelijk en snel klaar te maken

Super lekker door de subtiele smaak van amaretto in combinatie met de espresso

  • 20 min
  • 8 porties
  • Makkelijk

Bereiden

Tiramisu… wie houdt er niet van. Een hemelse combinatie van smaken. Er bestaan veel variaties op het originele recept van tiramisu. Oorspronkelijk hoort er geen drank in de tiramisu te zitten. Uiteraard maak ik mijn eigen variatie en dat is er eentje met amaretto. De zoete smaak van de amandellikeur geeft een subtiele touch aan het geheel.

Dit recept is snel klaar en makkelijk te maken. Het enige waar je even rekening mee moet houden is dat je de tiramisu lang genoeg in de koelkast laat staan voordat je deze aanbreekt. Ik maak het altijd een dag van tevoren en laat het een nacht in de koelkast staan. Op die manier mislukt het nooit!

Stappen

1
Klaar

Zet de espresso en laat deze afkoelen op een diep bord. Voeg hier eventueel een beetje suiker en de amaretto aan toe.

2
Klaar

Splits de eitjes. Bewaar het eiwit.

Klop met een mixer het eigeel met de suiker tot een schuimige massa. Voeg er met kleine beetjes langzaam de mascarpone aan toe. Je krijgt een mooie soepele room.

Mocht je room dun zijn dan kun je proberen iets langer te kloppen, meestal wordt het dan vanzelf wel stijf.

Als dat niet werkt en wil je 100% zeker zijn dat je tiramisu gaat lukken, dan kun je de helft van de overgebleven eiwitten even stijfkloppen en daarna rustig erdoor spatelen.

3
Klaar

Doop de lange vingers in de espresso met amaretto en leg ze in een mooie schaal. Verdeel de helft van de room gelijkmatig over de laag lange vingers. Leg er dan weer een laag in espresso gedrenkte lange vingers op en daarna nog een laagje mascarponeroom.

4
Klaar

Bestrooi de hele schaal met cacao. Ik zeef de cacao erover zo krijg je een mooi egaal laagje.
Zet de tiramisu een nacht in de koelkast.

tête de veau
vorige
Tête de veau
stoofpeertjes
volgende
Salade met stoofpeertjes

4 reacties Verberg reacties

Je gebruikt in eerste instantie het eigeel. Dat mix je met de suiker en de mascarpone. Als je room te dun is kun je ervoor kiezen de helft van het eiwit op te kloppen en dat erdoor te spatelen. Veel succes

Hi Loes,

jouw Tiramisu heeft Oud en Nieuw in Zuid-Afrika compleet gemaakt. De tweede schaal staat nu, een weekje later, in de koelkast. Eugene heeft plotseling zeer subtiele Italiaanse smaakpupillen als het om desserts gaat en de boere Zuid-Afrikaanse braai mentaliteit is dan ver te vinden.

In een keuken van 1m bij 2m en zonder elektrische apparaten was het nogal een uitdaging om het eigeel op te kloppen. Ik was met de hand begonnen toen ik me realiseerde dat dat niet ging lukken. (zeker niet in die hitte, ik kreeg het er té warm van). Maar als je iets écht héél graag wil, kom je ook wel met een oplossing. Zodoende is mijn mannetje aan het improviseren geweest om handmixer te upgraden door het handvat eraf te zagen en de mixer op de schroefboor vast te schroeven. De kom moest ik tussen mijn voeten plaatsen om met twee handen te kunnen mixen. Deze geniale oplossing heeft ervoor gezorgd dat de Tiramisu inderdaad ‘hemels’ is geworden. Héérlijk met een glaasje bubbels om 00:00.

Baie Dankie.
Floor

Hoi Floor,
echt zo leuk om te horen!! Ik heb zo moeten lachen om de foto’s die je stuurde. Super inventief. Blij dat het zo goed heeft gesmaakt! x

Plaats je reactie