0 0
Hemels ontbijt met gepocheerd ei

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Ingrediënten

2 verse scharreleitjes
1 avocado
1/2 tomaat
paar blaadjes kropsla
1 broodje of 2 geroosterde boterhammen

Hemels ontbijt met gepocheerd ei

met sla, avocado en tomaat

Lekker, gezond en helemaal niet moeilijk.

  • 10 min
  • 1 porties
  • Makkelijk

Bereiden

Een eitje pocheren klinkt zo sjiek. Maar het is echt helemaal niet moeilijk. Ik ga je uitleggen hoe je een gepocheerd ei maakt. Het allerbelangrijkste is dat wanneer je je ei gaat pocheren, je een zo vers mogelijk eitje gebruikt.

De combinatie met avocado, tomaat en sla is simpel maar erg smakelijk. Een heerlijk ontbijt of lunch.

Stappen

1
Klaar

Zet een pan met water op het vuur en wacht totdat het water aan de kook komt.
In de tussentijd bak je lekker een broodje af in de oven (of je haalt het vers bij de bakker) of je roostert 2 boterhammen.

2
Klaar

Wanneer het water kookt doe je er een klein scheutje natuurazijn bij. Niet te veel, echt maar een drupje. Je wilt de azijn niet proeven, dat is niet lekker.
In een kommetje breek je voorzichtig een ei, de dooier moet heel blijven. Dan roer je met een houten lepel een kolk in het water en laat je één voor één heel voorzichtig het ei in de kolk zakken. Het ei heeft maar kort nodig, 2 tot 3 minuten, afhankelijk van de grootte.
Het ei haal je uit het water met een spatel zodat het water direct kan weglopen en laat het even uitlekken op keukenpapier.

3
Klaar

Prepareer je brood met slablaadjes, tomaat en avocado en leg het gepocheerde ei erop. Op smaak brengen met peper en zout en je kunt genieten van dit hemels gerechtje.

kuilkoken
vorige
Kuilkoken: kippetje gestoomd in een grondoven
vegetarische lasagne
volgende
Zalige vegetarische lasagne

Plaats je reactie