0 0
Glühwein met cranberries

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Ingrediënten

2 flessen soepele Spaanse rode wijn
1 sinaasappel
1 bakje cranberries vers is het lekkerst maar gedroogd kan ook
6 kruidnagels
3 kaneelstokjes
3 steranijs
4 tot 6 lepels fijne suiker naar eigen smaak, goed proeven!

Glühwein met cranberries

heerlijk winters

De perfecte start van een winters feestelijk diner.

  • 10 min, 1 uur wachten
  • 8 porties
  • Makkelijk

Bereiden

Ik maak deze glühwein zo graag wanneer het buiten koud is. Echt het perfecte drankje om een feestelijk winters diner mee te beginnen. Of een heerlijke winter BBQ bij het vuur.

De cranberries geven een friszure smaak aan de zoete kruidige wijn en zijn zo lekker dat je ze gewoon kunt eten. Serveer bij de mok of glas waar je de glühwein in schenkt een lepeltje.

 

Stappen

1
Klaar

Alle ingrediënten gaan in een grote pan. Ik vind het makkelijk om de kruidnagel in de schil van de halve sinaasappels te steken. Op die manier voorkom je kruidnagel in het glas wanneer je de wijn schenkt.

2
Klaar

De wijn niet laten koken maar langzaam lekker warm laten worden en laat alle smaken minstens één uur goed intrekken.

sliptongen op klassieke wijze
vorige
Sliptongen op klassieke wijze
rustiek brood met vijgen en noten
volgende
Rustiek brood met vijgen en noten

2 reacties Verberg reacties

Hoi Loes,

Klein vraagje over de gluhwein. Moeten het verse cranberries zijn? Of de gedroogde (zonder toegevoegde suikers)?

Dank je, Anne

Hoi Anne, ik heb het met beiden wel eens gemaakt en het is allebei lekker. Al hebben verse cranberries mijn voorkeur. Fijne feestdagen alvast!!

Plaats je reactie