0 0
Gevuld brood

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Ingrediënten

Brood
500 gr volkorenmeel
300 ml lauwwarm water
25 ml volle melk
7 gr instant gist
7 gr poedersuiker
7 gr fijn zout
20 gr zachte roomboter
handje pijnboompitten
Vulling
4 hardgekookte eieren
4 plakken serranoham
4 takjes verse basilicum
4 zongedroogde tomaten

Gevuld brood

met ei, ham, pijnboompitten, zongedroogde tomaat en basilicum

Liefdewerk, maar absoluut de moeite waard!

  • 30 min, 2 uur rijzen, 40 min in de oven
  • 4 porties
  • Gemiddeld

Bereiden

Toen ik op Facebook in 2013 mijn pagina aanmaakte waarop ik recepten wilde gaan delen was dit gevuld brood het allereerste recept dat ik deelde. Niet geheel zelf bedacht maar geïnspireerd door een oud collega die hiermee op het werk trakteerde, ipv vlaai. Ik was direct verkocht en maak dit brood zeker een paar keer per jaar.

Lekker bij een kom soep, als lunch of bij de borrel. Hoe je het gevuld brood ook eet, het is zo op want dit lust iedereen!

Stappen

1
Klaar

Roer het water, de melk, de gist en de poedersuiker samen goed door. Het meel, de boter en het zout gaan in een kom. Langzaam gaat het gistmengsel erbij en kun je het geheel tot een zacht deeg kneden. Laat 30 minuten rijzen onder keukenfolie. Dan gaan de pijnboompitten erbij en laat weer 30 minuten rijzen.

2
Klaar

Ondertussen maak je de vulling. Kook de eieren en bak de ham krokant. Pel de eieren en houd ze heel. De basilicumblaadjes, zongedroogde tomaatjes en de ham snij je fijn.

3
Klaar

Wanneer je deeg 2x gerezen heeft kun je beginnen met het deeg uitrollen. Doe dit met een deegroller en probeer een vierkant ervan te maken. De vulling leg je in het midden van het deeg, dan de eieren er bovenop. Daarna rol je het deeg er stevig om de vulling heen. Hoe steviger je het oprolt, hoe mooier je brood is wanneer je het straks aansnijdt. Laat het geheel nog 1x voor een uur rijzen.

4
Klaar

Verwarm de oven voor op 240 graden en draai terug naar 200 graden op het moment dat brood in de oven gaat. Leg het brood in een ingevet cakeblik. Het brood heeft een minuut of 40 nodig in de oven maar iedere oven is weer anders dus check vanaf een half uur om de 5 minuten of je brood klaar is.

coq au vin
vorige
Coq au Vin
pollo alla parmigiana
volgende
Pollo alla Parmigiana

Plaats je reactie