0 0

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Ingrediënten

600 gr half om half gehakt
1 ui
2 eieren 1 ei voor in het gehaktbrood, 1 ei om op het einde het brood mee te bestrijken
3 hardgekookte eieren
100 gr krokant gebakken spekjes in blokjes of reepjes
1 tl tomatenpuree
1 el dijon mosterd
1,5 el paprikapoeder
1 el kerriepoeder
75 gr paneermeel
op smaak brengen met peper en zout
Gehaktbrood met verrassing

Gehaktbrood met verrassing

Heerlijk bij de borrel of op de boterham

    Gebruik goed gehakt dat je koopt bij de slager. Dat proef je!

    • 15 min, 60 min wachten
    • Makkelijk

    Bereiden

    Een ouderwets gehaktbrood met een eitje in het midden. Niet voor niks een populaire klassieker. Zo klaar en heerlijk met een beetje mosterd.

    Stappen

    1
    Klaar

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pannetje water op met 3 eieren en laat 6 minuten koken. Bak de spekjes krokant en laat daarna uitlekken op keukenpapier. Daarna hak je de spekjes zo fijn mogelijk.

    2
    Klaar

    Het gehakt, de spekjes, 1 ei, fijngesneden uitje, tomatenpuree, paneermeel en de specerijen gaan in een grote kom en deze meng je goed samen met je handen.

    3
    Klaar

    Vet een ovenschaal in met een beetje olie. 2/3 van het gehaktmengsel gaat in de schaal. Ik gebruik een oude Franse schaal voor paté. Maak een gleuf in het midden en plaats de 3 gepelde hardgekookte eieren. Daarna gaat de rest van het mengsel er overheen en bestrijk dit met een geklutst eitje.

    4
    Klaar

    Het brood gaat ongeveer 60 minuten in de oven. Houd het vanaf 45 minuten in de gaten. Soms duurt het iets korter, soms iets langer. Wil je mooie plakjes snijden van het gehaktbrood? Wacht dan tot het geheel goed is afgekoeld. Kun je niet wachten, dan brokkelt het een beetje. Maar wat maakt het uit, het is zo lekker!

    rustiek brood met vijgen en noten
    vorige
    Rustiek brood met vijgen en noten
    Makkelijke lasagne
    volgende
    Makkelijke lasagne

    Plaats je reactie