0 0
Frisse spinaziesalade

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Frisse spinaziesalade

met een heerlijke balsamicodressing

Simpel kan zo lekker zijn, als het maar vers is

  • 10 min
  • Gemiddeld

Bereiden

Een simpel recept voor een heerlijke spinaziesalade als bijgerecht. Spinazie is ontzettend gezond. Deze groente zorgt namelijk voor sterkere botten, een gezond hart en de de opbouw van spieren. Daarnaast is spinazie goed voor je libido en verbetert deze extreem gezonde bladgroente je gezichtsvermogen.

Deze spinaziesalade en variaties hierop maak ik vaker en gasten zijn altijd verbaasd hoe lekker het is omdat het zo simpel is. De dressing speelt een belangrijke rol. Ook deze is weer heel simpel maar een perfecte mix van smaken.

Stappen

1
Klaar

Een salade is nog lekkerder wanneer je deze mooi opmaakt. Het kost iets meer tijd maar het werkt echt. Verdeel de gewassen blaadjes spinazie over een mooie kom. Snij de radijsjes en de lente-ui fijn in gelijkmatige schijfjes. Neem gewoon zoveel als je lekker lijkt. Je zou wellicht al snel geneigd zijn de komkommer in blokjes te snijden maar als je met de dunschiller mooie lange plakken afsnijdt, kun je er prachtige rolletjes van maken. Verdeel de ingrediënten mooi in de kom.

2
Klaar

Voor de dressing gebruik je eenzelfde hoeveelheid olijfolie, balsamicoazijn en citroen en dit meng je goed door elkaar. Voor 2 personen bijvoorbeeld van alles 2 eetlepels. Breng op smaak met citroenrasp en peper en zout.

Serveer de dressing apart en strooi over de salade nog een beetje citroenrasp.

Quiche Lorraine
vorige
Quiche Lorraine
aardbeientaart
volgende
Zomerse aardbeientaart

Plaats je reactie