0 0
Eend met zoete pruimen

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Eend met zoete pruimen

Indian summer BBQ

  • 30 min
  • 2 porties
  • Gemiddeld

Bereiden

Lekker nazomeren met de stevige oriëntaalse smaken van eend op de BBQ en zoete geroosterde pruimen. Een top combi.

Wanneer Robbert en ik in Frankrijk zijn dan eten we vaak eend. Liefst een brochette de canard: eend aan een spies voor op de BBQ. In Nederland lijkt het dat mensen het eten van eend niet echt gewend zijn. Wat op zich wel apart is vind ik. Vooral omdat het zó lekker is.

Deze eendenborstfilet marineer ik met oriëntaalse specerijen en de combinatie met de zoete pruimen is hemels. Robbert lust niet eens pruimen maar wel samen met eend. Kun je nagaan 😉

Laten we hopen op een mooie nazomer zodat de BBQ nog eens aankan en je kunt genieten van dit gerecht.

Tip: alles smaakt beter met mooie verse producten dus koop de eend bij een goede slager.

Stappen

1
Klaar

Je start met het maken van de marinade. Alle ingrediënten gaan samen in een kom. Goed roeren. Snij de eendenborst in 10 gelijke stukken. Leg de stukken eend in de marinade, wrijf de marinade er met je handen goed in en laat dit minimaal 1 uur staan.

2
Klaar

Snij 4 gelijke stukken van de halve paprika en snij de rode ui in ook in vieren. Ontpit de pruimen, indien nodig. De gedoogde pruimen met pit zijn overigens veel lekkerder.

3
Klaar

Steek alvast de BBQ aan. Het is belangrijk dat deze straks goed heet is. Als de eend alle smaken in zich heeft opgenomen kun je de spiezen gaan maken. Gebruik per spies 5 stukken eend, 4 pruimen, 2 stukken paprika en 2 stukken ui en verdeel deze over de spies.

4
Klaar

De spiezen grill je op een hete BBQ voor ongeveer 6 tot 8 minuten. Blijf er wel bij staan en draai de spiezen af en toe zodat het overal gelijkmatig gaart. Het lekkerste is als de eend donkerbruin gegrild is van buiten en mooi rosé van binnen. Garneer de spiezen met fijngehakte pistachenootjes.

5
Klaar

Het is lekker om bij deze oriëntaalse eend een couscous salade te serveren met bijvoorbeeld olijven, kappertjes, tomaat, radijs en rode ui.

courgettetaart
vorige
Courgettetaart
vegetarische samosa's
volgende
Vegetarische samosa’s

Plaats je reactie