0 0
Coq au Vin

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Coq au Vin

uit de oven

Frans kippetje uit de oven

  • 30 min, 100 min wachten
  • 4 porties
  • Gemiddeld

Bereiden

Coq au vin, een Frans kippetje in rode wijnsaus. Van origine is coq au vin een stoofschotel die je op laag vuur laat pruttelen. Ik maak het in de oven en dat is echt heel erg lekker!

Het klinkt super sjiek, coq au vin, maar dit typisch Franse gerecht is heel lekker, simpel en betaalbaar.

Tip: gebruik niet de goedkoopste wijn, de wijn en de kip samen zijn de ster van dit gerecht!

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 150 graden. Snij het ontbijtspek in kleine dobbelsteentjes en bak deze knapperig in een beetje zonnebloemolie. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Kruid de kip met zout, peper en paprikapoeder en bak in dezelfde pan bruin. Leg de kip samen met de spekjes in een grote ovenschaal.

2
Klaar

In dezelfde pan ga je de saus maken. Als eerste gaat de tomatenpuree erin en deze laat je in een paar minuutjes ontzuren. Snij de sjalotjes in vieren en deze gaan erbij samen met de geperste knoflook. Voeg 6 takjes verse tijm en 1 takje verse rozemarijn toe. Ook de azijn en de wijn gaan er nu bij. Breng de saus tot het kookpunt en zet het vuur uit.

3
Klaar

Voeg de saus bij de spekjes en de kip. Schil de wortels en snij de champignons in stukjes en voeg deze samen met de hele cherrytomaatjes en krieltjes toe aan de ovenschaal. Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie en zet deze voor ongeveer 1 uur en 15 minuten in de oven.

4
Klaar

Daarna zet je de oventemperatuur van 150 naar 200 graden en verwijder je de aluminiumfolie. De coq au vin heeft nu nog ongeveer een half uurtje nodig in de oven om een mooi kleurtje te krijgen.

5
Klaar

Serveer er brood en een goed glas rode wijn bij. Joie de vivre!

detoxen
vorige
Detoxen doe je zo
gevuld brood
volgende
Gevuld brood

Plaats je reactie