0 0

Deel in je sociale netwerk:

Of je kopieert en deelt deze link

Ingrediënten

1 kg Boeuf Bourguignon of runderpoulet/ runderrib
2 el bloem
3 uien
3 wortels
3 knoflooktenen
2 el roomboter
1 el olijfolie
2 tl paprikapoeder
1 el mosterd
3 laurierblaadjes
1 runderbouillonblokje
2 el azijn naar keuze (ik gebruik het liefs balsamicoazijn)
200 ml rode port
100 gr zilveruitjes
peper en zout
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

met een twist van Loes

    Het leven kan in al zijn simpelheid zo heerlijk zijn.

    • 30 min, 3 tot 4 uur wachten
    • 6 porties
    • Gemiddeld

    Bereiden

    Ik ben fan van de typisch Franse stoofschotel Boeuf Bourguignon.

    Boeuf Bourguignon klinkt sjiek maar het is makkelijk te maken en overheerlijk. Een klassiek recept, met een kleine twist. In plaats van rode wijn gebruik ik rode port. De port zorgt voor een zachte, zoete toon in deze stoofpot.

    Heerlijk om bij de Boeuf Bourguignon te serveren zijn wortels en pompoen met olijfolie, zeezout en tijm uit de oven. Natuurlijk mag een Frans stokbrood niet ontbreken en eventueel kun je ook aardappelen, puree of friet erbij serveren. Vergeet niet een goed glas Franse rode wijn erbij te drinken.

    Puur genieten!
    Lekker eten kan in al zijn simpelheid zo heerlijk zijn.

    Stappen

    1
    Klaar

    Je start met het vlees kruiden met zout en peper en daarna insmeren met de bloem. Mocht je vlees nog niet in stukjes gesneden zijn, dan doe je dat uiteraard eerst. Het vlees bak je bruin in de olie en boter.

    2
    Klaar

    Snij de uien in halve ringen, pers de knoflook en snij de wortels in grove stukken. Dit alles gaat bij het vlees in de pan. Even smoren en dan het paprikapoeder, de mosterd, laurierblaadjes, tijm, het bouillonblokje en de azijn toevoegen. Dit alles mag even 2 minuutjes meebakken en dan blus je het af met de port.

    3
    Klaar

    Daarna water toevoegen totdat alles onder water staat en ongeveer 3,5 uur laten pruttelen op laag vuur en af en toe roeren. Als laatste snij je de zilveruitjes in tweeën en deze gebruik je als garnering.

    Super snelle vegetarische pasta
    vorige
    Super snelle vegetarische pasta
    sliptongen op klassieke wijze
    volgende
    Sliptongen op klassieke wijze

    10 reacties Verberg reacties

    Bonjour Loes, Heerlijk dit recept. Ietsje aangepast: azijn is Balsamico geworden en i.p.v. de port is het FLOC de Gascogne, aperitief op basis van Armagnac (ook zoetig) van hier uit de Gers geworden. Ook erg lekker. Heb er ook nog wat hete peper doorheen gedaan( die kleine rode) en dat past goed.

    Merci Caroline!! Wat leuk!! Goed om te horen dat je het recept als inspiratie gebruikt, zo is het ook bedoeld. Met stoofpotjes kun je eindeloos variëren, super leuk!
    Zelf gebruik ik ook het liefst balsamico 😉
    Ik ga het eens proberen met FLOC, nog niet eerder mee gekookt, heel benieuwd.

    Hmmm… heerlijk. Al 2 x gemaakt en tweede keer werd het nog lekkerder…. snel en eenvoudig te bereiden gerecht en tijdens het garen van het vlees een (of twee) heerlijk glas rode wijn om in de stemming te komen. Als garnering gebruikte ik zoete aardappelpuree en al dente gekookte spruitjes.

    Beste Loes,

    Afgelopen zaterdag stond je recept in de krant en ik wil het graag uitproberen!
    Hoe moet je de wortels, pompoen uit de oven….klaarmaken?

    Groet,
    Harrie Hawinkels

    Hoi Harrie, leuk dat je mijn recept gaat proberen. Je kunt de wortels en pompoen in gelijke stukken snijden en in een overschaal leggen. Besprenkelen met olijfolie, tijmblaadjes en zeezout en dan de oven (200 graden) het werk laten doen. Ongeveer 30 tot 45 minuten, afhankelijk van de grootte van de wortel en pompoen. Smakelijk eten alvast!

    super lekker! Ik heb het recept gevolgd met port en balsamico. Mooie combinatie.
    Aleen maar tevreden gasten aan tafel. Meer van dit please…of
    s’l vous plait

    De boeuf boufguignon staat weer te pruttelen! Voor de derde keer maak ik hem nu, heerlijk met die port! Rode kool en frietjes erbij, mmmmmm 😋

    Groetjes, Aly

    Plaats je reactie